‘Laat uw vriendelijkheid bij alle mensen bekend zijn…..’ Fil 4:7

Cherelle de Haan Blog

Het is een tekst die de laatste weken elke keer door mijn hoofd spookt. Alsof God de hele dag tegen me zegt “Laura laat je vriendelijkheid bekend zijn”. “Laura, let op wees aardig”. “Laura….”

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat dit me soms zwaar valt. Ik vind lang niet iedereen zo aardig en ik vind het moeilijk om dat te verbergen en dan toch aardig te doen… (heb ik wat medestanders hier..?)

Maar God spreekt de laatste weken elke keer tot mij en ik denk; ja dat is het makkelijkste en simpelste wat ik kan doen: vriendelijk zijn. Hoe moeilijk kan het eigenlijk zijn (het valt best mee als je een beetje oefent ;-))

In een wereld waar zoveel drama is, mensen elkaar vermoorden zonder reden, angst heerst en mensen gehaast en op hun zelf gericht zijn maakt VRIENDELIJKHEID een groot verschil.

Ik was hierover aan het lezen en ik kwam deze tekst tegen, even in het Engels want die verwoord dat het beste:

‘Therefore, as we have opportunity, let us do good to all people, especially to those who belong to the family of believers.’

‘Laten we daarom, omdat we in de gelegenheid zijn, goed zijn voor alle mensen, helemaal voor degene die tot de familie van gelovigen behoren.’
(Gal 6:10).

Heel even dacht ik, uh dat is raar God waarom speciaal voor degene die al gelovig zijn. Maar meteen daarna dacht ik “ja logisch”. Wat zijn de meeste kritische mensen? Gelovigen! Hoe sommige christenen elkaar afmaken op social media, vreselijk. Maar ook in de kerk en het dagelijks leven, vaak is het commentaar van de ‘familie van gelovigen’ het grootst.

Zullen wij het anders doen? Een omgeving creëren waar vriendelijkheid heerst, waar bemoediging is en we elkaar bevestigen?
Zullen wij dat licht in de wereld zijn en vriendelijk zijn? ‘Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend.’ Ik bid dat God dit zolang in mijn gedachten laat spelen totdat het mijn natuur is.

Be blessed,

Laura

Cherelle de Haan‘Laat uw vriendelijkheid bij alle mensen bekend zijn…..’ Fil 4:7